eNi MohD pAkRi(aNaK aBah): eni ! eni ! eni!
welcome to eni punyer blog yang ensem lagi segak nie . just press follow n comment ya !

Thursday, 11 April 2013

eni ! eni ! eni!

SALAM

hola!holi!cikebum!cikebum. . . muhahahahehehehehuhuhuhahahuhuhihihi . . . DONE 4 today ! bye uolls !                                                     kekekekeke . dah ! dah! dah! stop it . jgn nak membongak la mek oii . juz stop it and stop it . ever and ever .Today dlm sejarah negara kite , eni telah kembali dan kembali setelah sekian lama membisu dan menganak tirikan blog ini . disini akhirnya terbuka dengan luasnya hatiku untuk menulis . menaip , mereka . mengarang . membuat . mengulas dan men yg seangkatan dgnnya.

ok . today ialah hari hari ke 7 cuti midterm ku dan ku seperti ingin menyambungnya menjadi banyak2 kerana ari ahad nnty ku akan pergi balik kesana dan mghadiri kelas2 kuliah dan semuanya yg brkaitan ku . ohhh !! tidak !! acc ku skrang dlam sem ke 2 dkat Unimap , perlis . saya belajar dalam jurusan perniagaan(antarabangsa) dan saya ada lagi 4 sem untuk menghabiskan pengajian saye yerr ! hamek kaw ! punyer skema ayat aku bg . acc dkt sana kos 2 dkenali sbgai ib jer . x payah na skema sgat na sebut pnjang n ib 2 korg translate jer perniagaan antrabgsa 2.

jus na share jer . acc susah kot bila kite b4 x penah bljar sal bsness ni tibe2 masok u . kebabommm !!! dapat bsness kot . blajar sal selok belok  bsness then ade akaun , ekonomi .. fuhh !! terbaik derr ! mane x nye be4 dkat skola n matrik dok blajar sains . blajar sal salor2 darah , oxygen . hydr0gen . haemoglobin bagai . tibe2 masok u pegi sane org bagi bsness , errmm . terbaik kau . tpi  xpe . it sokey la sbb dlm dri ku ini ade jiwa bsness e2 jgak sbb dari kecik smpai ke besar aku dbesarkan berbkalkan pndapatan yg dperolehi dari  smber bsness . fuhhh . citer pasal nie . terfkir plak pasal esaimen yg maseh x ciap n test g mnunggu ku after cuti nanty . ohh !! no!!! stdy pon tidak . apakah ini semua ?? dugan kah ini or KEMALASAN yg melanda ???

MALAS ! sjenis penyakit yg mmg tiada penawarnya kcuali diri anda sendiri . bila anda dijangkiti pnyakit ini , semua rutin2 anda akan tergendala dan menyebabkan pelabagai kesan negatif yg lain antaranya .esaimen tidak siap .poinnter jatoh merundum .dan juga . tweet2 d twiter bertambah .dan . post2 di muka buku anda dupdate stiap masa .hal ini kerana bila anda malas . secara aotomatik laman sosial adalah tmpat anda mlpaskan kmlasan anda itu  . so . nasihat untuk anda semua , berhati2 lah di jalan raya . hehe .  

acc . pada ketika ini jgak ade satu hal yg eni nak katekan . nak kate nasihat ! x jgk kot . just perkongsian la . for those adik2 or kakak2 yg tgah sbuk na isi kos 2 . buat la plhan ikot hati n minat korang . law ade yg bg pndapat 2 . its okey , korg trima ja . tp law ade  yg soh isi kos 2 la ni la tpi at same time , dalam hati korang rasa korang xnak n ade plhan korg sndri , just ikut ikot ur own choice la n yg pntng doa mtk yg trbaik . eni ckap ni sbb eni ade pglaman pasal bnda ni . n eni rase buat kptusan yg trbaik then doa n bia Allah tntukan yg terbaik . ape sahaja kptusan . just brsyukur n trima seadanya sbb kdg2 kptusan yg kite dpt x sprti yg kite ingin kan . owever juz keep smiling =)

fuhh !!! mende yg aku bobel kan tadi . muhahaha . ade sdkit luahan prasaan di situ !  oo00ppps  ! disini sahaja inginku coretkan untuk tatapan dan santapan hadirin sekalian . kerana inginku buang sifat kemalasan ku sekejap dan menghadap sedikit buku2 yg ku bawa balik bersama sempena midterm cuti ku ini . * perasan rajin jap . 

bye !













eni punye nukilan(^_^)

1 comment:

  1. Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
    purely handmade jewelries~
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://fifteenpril.blogspot.com/
    http://twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete